Rólunk

A Névtelen Szerencsejátékosok olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat és segíthetnek másoknak is felépülni a játékproblémából.

A közösséghez való tartozásnak az egyetlen feltétele: a vágy, a szerencsejátékok űzésének az abbahagyására. A GA tagság nem jár semmilyen díjjal, mi a saját hozzájárulásainkból tartjuk fenn magunkat.

A GA nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, politikai vagy gazdasági intézménnyel, nem kíván vitába bonyolódni, és nem támogat vagy ellenez semmiféle külső ügyet. Elsődleges célunk tartózkodni a szerencsejátékoktól, és más kényszeres szerencsejátékosoknak is segítséget nyújtani ebben.

A legtöbben vonakodtunk beismerni, hogy a szerencsejáték valóban problémát jelent a számunkra. Senki sem gondol szívesen arra, hogy különbözik a környezetében élőktől. Így nem csoda, hogy játékos pályafutásunkat meghatározta az a számtalan hiábavaló próbálkozás, amikor úgy akartunk játszani, mint a többi ember. Minden kényszeres szenvedélyes szerencsejátékos legnagyobb álma, hogy valamikor, valahogyan kontrollálni tudja majd a játékát. Ezen illúzió fenntartása számunkra megdöbbentően romboló hatású! Sokan a börtön kapuig, az őrület határáig, vagy akár a halálig ragaszkodnak hozzá.

Meg kellett tanulnunk beismerni, hogy kényszeres szenvedélyes szerencsejátékosok vagyunk. Ez az első lépés a felépülés útján. A játékkal kapcsolatban azt az ábrándot meg kellett semmisíteni, hogy olyanok vagyunk vagy olyanná, tudunk válni, mint a többi ember!

Mi elveszítettük a játékunk feletti kontroll képességét. Mi tudjuk, hogy nincs az az igazi szenvedélyes szerencsejátékos, aki valaha is visszanyerheti az uralmat a játéka felett. Mindannyiunknak voltak időszakaink, amikor úgy éreztük, hogy egy időre – rendszerint csak néhány lélegzetvételnyire – ismét “normálisan” tudjuk befolyásolni a játékot, de ezt követően ismét visszazuhantunk, amit azután sajnálatraméltó és átláthatatlan elkeseredés követett. Meggyőződésünk, hogy az olyan játékosok, mint mi egy progresszív betegségben szenvednek, amely az idő múlásával egyre rosszabbodik, és soha nem javul.

Azért tehát, hogy egy normális, boldog életet tudjunk élni, legjobb tudásunk szerint kell követnünk a GA elveit a mindennapi dolgainkban, életvitelünkben.